Drift Queens: Alice Ene și Natalia Iocsak se duelează în acest weekend în Ungaria

Weekendul acesta (27-28 august) are loc a patra etapă din Campionatul Național de Drift, găzduită de legendarul circuit Rabocsiring din Mariapocs, Ungaria. Evenimentul este etapă comună cu campionatul omolog din țara vecină, dar și cu Drift Kings, cea mai importantă competiție europeană de drift.

Alice Ene (14 ani) și Natalia Iocsak (18 ani) sunt singurele două fete pilot care se vor alinia la startul etapei de la Mariapocs, unde se vor duela pentru mult râvnitul titlu Drift Queen, dar și în cadrul clasei Semi-Pro din Campionatul Național de Drift RoDrift.

Natalia a intrat în lumea motorsportului la doar 9 ani, când în 2013 a început să concureze la etape de rally sprint și îndemânare. Sătmăreanca a trecut prin mai multe discipline de automobilism, de la time attack la viteză pe traseu montan, până când în 2019 s-a dedicat în totalitate driftului. În 2021 și-a început sezonul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului clasei Semi-Pro, la prima etapă RoDrift.

Alice Ene îi calcă pe urme tatălui său, pilotul Sorin Ene, campion național și european de drift. Sorin spune despre etapa din weekend că este o ocazie bună pentru fiica sa să învețe din experiența Nataliei, care participă deja de trei ani la competiții naționale și europene. Chiar dacă Alice și-a obținut licența de pilot de câteva luni, la începutul acestei veri a impresionat printr-o evoluție senzațională la prima etapă Drift Kings International Series 2021, desfășurată la Serres, în Grecia, unde a câștigat trofeul Queen of Drift. 

Alice și Natalia sunt elevele lui Sorin la Școala De Drift Sorin Ene. Natalia a venit la cursuri de drift în anul 2018, iar Alice a obținut licența de pilot profesionist de drift anul trecut, pe 13 noiembrie 2020, fiind cel mai tânăr pilot profesionist de drift la nivel mondial.

Mai multe detalii despre palmaresul Nataliei și al lui Alice puteți afla de pe www.femeiinmotorsport.ro, un proiect unic care promovează femeile implicate în automobilismul și motociclismul din România.

Circuitul de la Mariapocs are o atmosferă unică în Europa, fanii și echipele campând în zonă și venind în număr mare să își susțină favoriții. Experiența de peste 12 ani a organizatorilor acestui eveniment împreună cu spiritul de fair-play și muncă în echipă regăsit la etapele de drift de pe Rabocsiring au atras weekendul acesta la start 92 de piloți din 14 țări. Pe lângă cele trei categorii obișnuite, Pro, Pro 2 și Street, se organizează în paralel și Europe Drift Legends, unde vor concura nume sonore ale driftului european. Printre cei 19 piloți se numără și Sorin Ene, Rareș Girda (Baia Mare), Călin Ciortan (București), Stănescu Vlad și Răzvan Frățianu (Suceava).

foto: arhiva personală, ValleB.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment