Număr record de prezențe feminine la Raliul Argeșului 2019

În ultimele sezoane, prezențele feminine au fost considerabil mai numeroase în raliurile din România, comparând cu numărul mic al doamnelor și domnișoarelor care luau startul în anii trecuți. Cu sportive care ocupă diverse roluri, de la arbitru, organizator, persoană din media, pilot sau copilot, persoanele de sex feminin au adus un plus competițiilor la care au fost prezente.

Cum una dintre sportivele care vor lua startul în Raliul Argeșului este componentă a echipei organizatoare DTO Rally Team, am considerat oportun să analizăm prezența doamnelor și domnișoarelor la raliul care revine după nouă ani de pauză. Dacă în 2010, la ultima ediție a Raliului Argeșului, la start se aflau trei prezențe feminine în rol de copilot, numărul doamnelor și domnișoarelor este semnificativ mai mare în 2019, cu prezențe în ambele locuri ale mașinilor de concurs.

Pe lista de start a raliului se află un număr de 13 femei: un pilot și 12 copiloți. Ioana Costea va concura alături de soțul său, Ovidiu Costea, în postura de forlighter, la bordul unei Dacia Logan. Campioană națională absolută în 2017, Carmen Poenaru va debuta în dreapta lui Enis Arif la Raliul Argeșului, cei doi concurând pe o Honda Civic R3 în cadrul clasei RC3. Membra DTO Rally Team, Delia Năstase va face echipă cu Bogdan Năstase, echipajul având deja două sezoane în care au concurat cu o Dacia Logan, iar mai apoi cu un Mitsubishi Lancer EVO, cu care vor lua startul și în 2019 în cadrul clasei 11.

Singurul echipaj 100% feminin aflat la startul Raliului Argeșului este format din Cristiana Oprea și Diana Hațegan, cele două fiind o prezență constantă în Cupa Dacia în ultimele sezoane la bordul modelului Sandero cu care vor ataca Transfăgărășanul. Una din cele mai importante echipe din România, Napoca Rally Academy va avea două prezențe feminine în componență: Francesca Maior ia startul alături de fratele ei, Norbert, pe un Peugeot 106 în cadrul categoriei RC5, în timp ce Alina Bianca Pop va face echipă cu Florin Tincescu în lupta pentru primul loc al clasei 11. Tot în cadrul aceleiași categorii va lua startul și Severina Beldie, copilotându-l pe Mihai Beldie, pe un spectaculos BMW E46. În cadrul clasei RC2N, Manuela Trișnevschi se va afla la start alături de soțul ei, Răzvan, la bordul lui ”Fulgerică”, un Mitsubishi Lancer EVO. În cadrul Cupei Suzuki, Georgiana Gologan va concura pe un model Swift Sport în dreapta pilotului junior David Tarța, după ce echipajul a concurat anul trecut în Rally2.

În cadrul Rally2, campionatului secundar al raliurilor din România, trei femei vor concura în calitate de copilot. Alexandra Nicoschi se va afla în dreapta lui Dan Nicoschi la bordul ”Broscuței” Seat Ibiza GTI, Denisa Drăghici va face echipă cu Emanuel Resiga pe un Citroen Saxo, în timp ce Ana Bianca Radu va face echipaj cu Cristian Pesotchi pe o Dacia Logan.

Prezența mare a femeilor la startul Raliului Argeșului demonstrează direcția în care au pornit raliurile din România, dar și faptul că spectatorii și spectatoarele au multe echipaje mixte pe care să le urmărească pe probele speciale din județul Argeș.

***

Sursă articol: Raliul Argeșului

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment