Iulia Opran

Jurnalist

Cred că am mers pe tricicletă înainte să merg în picioare. Apoi am trecut, aşa cum era normal, la două roţi. În ultima vară de dinaintea debutului meu ca elevă în şcoala primară, am participat la primul concurs de biciclete mici, pe care l-am şi câştigat, încurajată de pe margine de mama şi bunica. Am plecat acasă cu un trofeu foarte rar pentru acele vremuri, un cărucior pentru păpuşi. Îmi plăceau păpuşile dar eram fascinată de colecţia de maşinuţe matchbox a vărului meu.
Mi-am luat permisul de conducere furând de la tata talonul maşinii, talon care-mi trebuia la înscrierea la Şcoala de şoferi Am condus multe mărci şi modele de maşini dar le-am uitat numărul. La un moment dat am început să descopăr o altă lume, cea a curselor de maşini. Am mers la raliuri, viteză în coastă, off-road, drift şi cam tot ce ţine de motorsport, mai întâi ca spectator, apoi fotograf şi reporter, şi am fost un sezon "Mama" sau "Sora mai mare" a unei întregi echipe de tehnicieni (cei mai buni). Promovez cât pot de mult motorsportul, pentru că merită, pentru că este special, pentru că-mi place. Şi mai ales la Radio România. Pentru asta am produs/realizat emisiunea “Proba Speciala”, emisiune care a fost premiata in cadrul Galei Campionilor FRAS din anul 2012.
Sunt Super GRandonneur 2018 şi 2019, adică un fel de mini campion la ture de anduranţă pe bicicletă, cea mai lungă tură de anul acesta fiind Brevetul de 200 de km, pedalaţi în 12 ore.
Atmosfera de la raliuri, de la Coastă, Turele de Ciclism, de la show-rile aviatice, toate mă încarcă cu energie cât pentru o Proba Speciala! Apoi o iau de la capat! Pentru ca iubesc masinile!

oraș

București

data nașterii

3 octombrie 1968

debut

2010

palmares

2012 - Premiul "Dumitru Lazăr" pentru activitate jurnalistică

contact & social media

Articole despre Prenume Nume