FLORENTINA-RAIMONDA DUNAVĂȚU (ȘERBAN)

Pilot și organizator rallycross / autocross

A debutat în automobilism la vârsta de 13 ani cu un monopost buggy DACIA 1400 în cadrul unei competiții zonale de autocross, desfășurată în mun. Târgu-Jiu (anul 2003).
Prima mașină de competiție dedicată a fost construită integral de tatăl său - Șerban Vasile-Florin și primită la vârsta de 14 ani (un monopost Dacia-Renault 1600).
Prima participare în competițiile naționale ca sportiv licențiat (al C.S. Auto-Moto ISECO Tg. Mureș) a avut-o în anul 2015 (în primul an în care clasa buggy a fost implementată în Campionatul Național de Rallycross), cu un monopost buggy Opel (1800 cmc, tracțiune spate) de clasă superioară - Superbuggy.
Începând cu anul 2016, Raimonda s-a transferat la A.C.S. Raideri Tg-Jiu (structură înființată în anul 2015 ), unde și-a desfășurat activitatea de sportiv și secretar al clubului până în prezent.
Merite:
- Prima femeie-pilot de autocross / rallycross din România;
- Prima femeie-pilot de buggy în România;
- A participat la inițierea, dezvoltarea și promovarea „curentului buggy” în România și la implementarea clasei buggy în cadrul competițiilor din cadrul F.R.A.S.;
- A participat la concepția și construcția a peste 10 modele de mașini buggy destinate competițiilor sportive (în campionatele naționale);
- Participarea la peste 60 evenimente de automobilism ca sportiv și organizator (de nivel local, zonal și național) în activitate. 

oraș

Târgu-Jiu

data nașterii

16 august 1989

debut

2003

palmares

2015 - Locul III la clasa SUPERBUGGY din cadrul Campionatului Național de Rallycross
Multiple clasări pe podium în competițiile locale și zonale de autocross.

contact & social media

Articole despre Prenume Nume