Patricia Sîrbu-Mărculeț

Pilot Rallycross, Slalom Paralel și Time Attack

Arbitru Rallycross

Patricia a iubit dintotdeauna masinile, adrenalina si viteza. Primul contact cu motorsportul l-a avut in anul 2018, cand a fost spectatoare la o etapa de Rallycross. A fost placut surprinsa de ceea ce a vazut acolo, asa ca si-a dorit si ea sa participe in urmatorul campional. Cu ajutorul parintilor ei, a reusit ca dupa cateva luni sa ia startul la prima cursa din viata ei. Rezultatele nu au intarziat sa apara: in anul de debut, 2019, a reusit sa obtina titlul de vicecampioana al clasei Junior 2, iar in 2020 a obtinut locul 4 la aceeasi clasa.
In 2021 Patricia a acceptat o noua provocare, schimband campionatul, trecand de la Rallycros la Slalom Paralel. La finalul anului a reusit sa obtina doua titluri nationale. Unul de campioana la clasa Femina si unul de vicecampioana la clasa 1.
Pentru 2022 totul s-a modificat, deoarece a schimbat materialul de concurs, trecand de la un Renault Clio la un Suzuki Swift Sport, o masina de campionat europrean. De asemenea, a trecut de la macadam la asfalt(circuit). Primul an pe aceasta suprafata a fost unul in care a invatat multe, atat despre mersul pe circuit, cat si despre masina. La trecerea liniei de finish, Patricia a obtinuit locul 3 la Juniors Cup si locul 4 la clasa Pocket Rocket S6. Dar nu se opreste aici, pentru ca atunci cand conduce sentimentul este unic, simte o bucurie nestavilita, iar stapanire de sine, concentrarea si spiritul competitiv fiind calitati care o vor ajuta in viata. Planul pentru 2023 este inca in lucru, dar un aspect este sigur: vrea sa continue cu circuitul. Ne revedem la start!

Foto Credit: Izabela Sirbu, De Bona Virgil, Rally Focus, ValleB Photography

www.website.ro

oraș

București

data nașterii

10 septembrie 2003

debut

2019

palmares

2022
- Locul 3 Juniors Cup, Campionatul National de Time Attack - ROTAC
- Locul 4 la Clasa Pocket Rocket S6,Campionatul National de Time Attack - ROTAC
2021
- Campioana in clasa Femina, Campionatul National de Slalom Paralel
- Vicecampioana in clasa 1, Campionatul National de Slalom Paralel
2020
- Locul 4 in clasa Junior 2, Campionatul National de Rallycross
2019
- Vicecampiona in clasa Junior 2, Campionatul National de Rallycross 

contact & social media

Articole despre Prenume Nume