Renatta Stepanov

Copilot, Rally-Raid

O pasionată de motorsport, care a fost introdusă de mică în această lume prin intermediul unui televizor și a curselor de Formula 1, vizionate încă de la vârsta de 5 ani, deși pe vremea aceea trebuia să urmărești televiziunea bulgară, pentru a-l putea vedea pe Senna în acțiune. Cu timpul, din revistele italiene și franceze, pe care le răsfoia tata, am aflat despre Raliul Dakar, și cum dragostea pentru Africa se înfiripase deja în urma citirii unei cărți de aventuri, am știut că vreau să ajung în acest raliu. Așa că am intrat în media dedicată automotive-ului, imediat după liceu, și am „stresat” apoi pe toată lumea cu pasiunea mea pentru sporturile cu motor. În anii petrecuți în redacția revistei AutoShow, am găzduit și câteva emisiunii radio la ProFM, tot legate de motorsport, iar în decembrie 2004 am ajuns pentru prima dată la Raliul Dakar. Am făcut parte din echipa lui Romeo Dunca, primul concurent român din istoria acestei competiții și, ulterior, am colaborat cu toți motocicliștii români care au fost înscriși până în prezent. Țin extrem de mult la ei, așa că am să îi numesc și aici: Zsolt Szilveszter, Emanuel Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu, Alexandru Gârbacea.
Treaba cu navigatul a venit în toamna lui 2007, când am fost copilotul mașinii de asistență a echipei Vectra Racing în Raliul Faraonilor (Egipt), aventura în Africa a continuat apoi în Raliul Marocului și în Raliul Tunisiei. Ulterior, am mai participat la diverse acțiuni în țară: în 2011 am concurat alături de Roxana Ciuhulescu într-o cupă de off-road, iar apoi, când s-a ivit ocazia și am avut timp, am concurat în Campionatul Național de Rally-Raid.
În prezent sunt unul dintre membrii Transilvania Rally-Raid Team și îmi ajut cum pot colegii în etaple de Cupă Mondială de Rally-Raid la care aceștia participă. Îmi doresc mult să ajung curând să navighez iarăși prin deșert. :)

oraș

București

data nașterii

17 iunie

debut

2011

palmares

2016 - victorie în ”Trofeul Munții Rodnei” (Bistrița-Năsăud), a 2-a etapa din Campionatul Național de Rally-Raid. Locul 1 atât la categoria T1.3 cât și la general.

2016 - locul 5 în clasamentul general al Campionatului Național de Rally-Raid/ pilot Massimo Cavinato

2015 - Campionatul Național de Rally-Raid, locul 2 în clasamentul general al categoriei T1.2./ pilot Răzvan Bănică

contact & social media