Cristiana Oprea

Pilot, Raliuri

PR

Fondator Femei în Motorsport

Reprezentant Național - FIA Women in Motorsport 

Cristiana a trecut de la arhitectură la raliuri, unde a devenit cea mai activă femeie pilot din România - automobilismul o ajută să se descopere cu fiecare kilometru la volan și vrea ca povestea ei să încurajeze tinerii să fie responsabili la volan. Întâmplările din mașina de curse, dar și alte gânduri despre #mașinicupoveste le scrie pe blogul său Cristianaoprea.ro, prin care își inspiră cititorii să aibă curajul de a-și urma visul.
#DriveYourCourage
Din 2015, după o scurtă perioadă în care a fost PR-ul Federației Române de Automobilism Sportiv, Cristiana s-a alăturat echipei Mach 1 Sport condusă de George Grigorescu, unde se ocupă de imaginea și comunicarea competiției Cupa DACIA. Tot în 2015 a debutat în rolul de copilot, apoi în 2016 ca pilot în Cupa DACIA.
În 2018 ea și copilotul Diana Hațegan au devenit primul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care au participat la un raliu în afara țării, la Rally Sliven în Bulgaria.
În martie 2019 s-a hotărât să încurajeze diversitatea în motorsport prin construirea acestei platforme - Femei în Motorsport.
În iulie 2019, tot alături de copilotul Diana Hațegan, Cristiana a devenit prima femeie pilot din istoria automobilismului care a reprezentat România peste graniță în Campionatul European de Raliuri FIA ERC. La etapa de debut, Rally di Roma Capitale, au obținut cele mai multe puncte în clasamentul ERC Ladies Trophy, la prima participare cu un Peugeot 208 R2.
În 2021, Cristiana a făcut definitiv pasul la o mașină cu omologare FIA (Peugeot 208 R2) cu care va continua participările europene. Este prima femeie pilot cooptată în Romania Junior Rally Team, lotul național de juniori înființat de FRAS și susținut de Ministerul Tineretului și Sportului

oraș

București

data nașterii

11 martie 1992

debut

2015 - copilot alături de George Grigorescu la Transilvania Rally
- pilot Viteză în Coastă la Marele Premiu al Orașului Brașov
2016 - pilot de raliuri la Raliul Brașovului, Dacia Logan

palmares

2021
*Desemnată reprezentant național FIA Women in Motorsport
Locul 5 ERT2 Raliul Moldovei Bacău
Locul 5 ERT2 Rally Sliven
2019
Maximul de puncte în ERC Ladies Trophy și locul 8 în ERC 3 la Rally di Roma Capitale, etapă FIA ERC (copilot Diana Hațegan)
Locul 2 Cupa DACIA general la Raliul Argeșului (prima femeie pilot/primul echipaj feminin pe podiumul general de la înființarea Cupei în 2007, copilot Diana Hațegan)
2018
Locul 5 general, Cupa DACIA 2018, Dacia Sandero 0.9 TCe, copilot Diana Hațegan
Primul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care au participat la un raliu în afara țării (copilot Diana Hațegan) & prima participare europeană a modelului Dacia Sandero 0.9 TCe  - iulie 2018, Rally Sliven, Bulgaria (ERT)
2017
Primul sezon complet ca pilot în Campionatul Național de Raliuri, cu Dacia Sandero în cadrul unui echipaj feminin (copilot Ioana Stan)

contact & social media

Articole despre Cristiana Oprea