Cristiana Oprea

Pilot, Raliuri

PR Cupa DACIA

Founder Femei în Motorsport

Cristiana a trecut de la arhitectură la raliuri, unde a devenit cea mai activă femeie pilot din ultimii ani în România - automobilismul o ajută să se descopere cu fiecare kilometru la volan și vrea ca povestea ei să încurajeze tinerii să fie responsabili la volan. Întâmplările din mașina de curse, dar și alte gânduri despre #mașinicupoveste le scrie pe blogul Emoticar.ro, prin care își inspiră cititorii să aibă curajul de a-și urma visul.
În 2018 ea și copilotul ei, Diana Hațegan, au devenit primul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care au participat la un raliu în afara țării, la Rally Sliven în Bulgaria.
Din 2015, după o scurtă perioadă în care a fost PR-ul Federației Române de Automobilism Sportiv, Cristiana s-a alăturat echipei Mach 1 Sport condusă de George Grigorescu, unde se ocupă de imaginea și comunicarea competiției Cupa DACIA.
În martie 2019 s-a hotărât să încurajeze diversitatea în motorsport prin construirea acestei platforme - Femei în Motorsport.
În iulie 2019, au devenit primul echipaj feminin din istoria automobilismului care a reprezentat România în Campionatul European de Raliuri FIA ERC. La etapa de debut, Rally di Roma Capitale, au obținut cele mai multe puncte în clasamentul ERC Ladies Trophy.

city

București

birthday

11 martie 1992

debut

2015 - copilot alături de George Grigorescu la Transilvania Rally
- pilot Viteză în Coastă la Marele Premiu al Orașului Brașov
2016 - pilot de raliuri la Raliul Brașovului, Dacia Logan

career

2019
Maximul de puncte în ERC Ladies Trophy și locul 8 în ERC 3 la Rally di Roma Capitale, etapă FIA ERC
Locul 2 Cupa DACIA general la Raliul Argeșului (prima femeie pilot pe podiumul general de la înființarea Cupei în 2007)
2018
Locul 5 general, Cupa DACIA 2018, Dacia Sandero 0.9 TCe, copilot Diana Hațegan - iulie 2018, Rally Sliven, Bulgaria (ERT) - primul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care au participat la un raliu în afara țării & prima participare europeană a modelului Dacia Sandero 0.9 TCe
2017
Primul sezon complet ca pilot în Campionatul Național de Raliuri, cu Dacia Sandero în cadrul unui echipaj feminin (copilot Ioana Stan) 

contact & social media

Articles about Cristiana Oprea