Anamaria Gustoi, Alexandra Teslovan și Patricia Sîrbu-Mărculeț au urcat pe podium la Cupa “Șura Mare”- slalom paralel

Cupa “Șura Mare” s-a desfășurat sâmbătă, 21 august, și a inaugurat noua pistă de slalom paralel Masters Speedway din localitatea Șura Mare, județul Sibiu. A treia etapă a Campionatului Național de Slalom Paralel a înregistrat un record de participanți cu 43 de concurenți înscriși, dintre care 13 juniori juniori talentați și dornici de afirmare. Printre aceștia s-au numărat și trei dintre piloții susținuți de proiectul “Femei în Motorsport”: este vorba de Anamaria Gustoi, Alexandra Teslovan și Patricia Sîrbu-Mărculeț, care la finalul etapei au urcat în această ordine pe podiumul Femina, clasa dedicată prezențelor feminine din campionat.

Sibianca Anamaria Gustoi a debutat ca pilot pe macadam la doar 12 ani, când în 2017 a luat startul la prima etapă de slalom paralel, urmând și câteva clasări pe podiumul etapelor de rallycross. Experiența ultimilor sezoane și sfaturile primite de la pilotul Raul Badiu i-au asigurat în acest weekend prima treaptă a podiumului clasei Femina cu un avans de 3.5 secunde față de locul 2: “Sunt fericită că am reușit să obțin cea mai înaltă treapta a podiumului. În a treia manșă am avut ocazia de a pilota avându-l pe Raul Badiu în dreapta, totodată primind și câteva sfaturi și indicații de la acesta.” În iunie 2021, cu ocazia Raliului Argeșului, Anamaria Gustoi și-a îndeplinit visul din copilărie și a devenit copilot de raliuri, imediat după ce a împlinit 16 ani și și-a obținut permisul de conducere de categoria B1, cerințele minime pentru a devenit sportiv în Campionatul Național de Raliuri. La momentul actual este cel mai tânăr copilot licențiat FRAS.

Locul 2 al aceleiași clase i-a revenit talentatei Alexandra Teslovan, care la doar 15 ani a reușit să se impună fantastic în clasament. Cupa Șura Mare a fost prima sa competiție pe macadam după două sezoane în care s-a concentrat exclusiv pe îndemânare și time attack, campionate care se desfășoară pe asfalt și unde tânăra a urcat de nenumărate ori pe podium. “A fost o etapă interesantă. Plină de emoții pe care nu le pot descrie. Fiind prima mea participare la o etapă pe macadam nu mă așteptam să merg așa de bine. Mă bucur extrem de mult că am acumulat experiență și că am putut face față macadamului.” După podiumul obținut sâmbătă la slalom paralel cu o Dacia Logan, Alexandra a revenit duminică la volanul Renault-ului Twingo cu care a concurat în etapa a cincea din Campionatul Național de Time Attack, desfășurată pe circuitul Transilvania Motor Ring.

După titlul de vicecampioană Juniori 2 obținut în Campionatul Național de Rallycross 2019, Patricia Sîrbu-Mărculeț a trecut în 2021 la slalom paralel, o altă disciplină care îi consolidează experiența de pilotaj pe macadam. Cu un progres consecvent în mașina de concurs, ea a terminat Cupa Șura Mare pe locul 3 în clasamentul Femina: “A fost o etapă foarte frumoasă, reușită, alături de oameni dragi și piloți experimentați. A fost o cursă în care m-am adaptat din ce în ce mai bine la noul traseu Masters Speedway și la finalul căreia am reușit să obțin un loc 3 în cadrul clasei Femina. Am adunat puncte importante pentru clasamentul general, astfel ca îmi mențin a doua poziție atât în cadrul clasei 1 cât și în cadrul clasamentului Femina.  Aș dori să le mulțumesc tuturor celor au făcut posibilă prezența mea la această etapă: familiei, prietenilor și partenerilor mei: Pilot, Dacris, Avi Compact, Fabi Total Grup, Repsol, Valtec Premium Lubricants, GP24 Stiri F1 & Motorsports, Scoala de Soferi TEO, Femei în Motorsport, Voltaj, EDB racing by Fane motorsport, Consterra Optim și Dissproof.  Felicitări tuturor concurenților! Ne revedem la start la următoarea etapă, ce este programată pe 2 octombrie la Sibiu.”

Clasamentul Femina de la Cupa Șura Mare de slalom paralel a fost completat de Angela Mondoca, care a concurat la clasa 1 cu un Volkwagen Golf 2.

Parcursul competițional al fetelor demonstrează încă o dată că performanța în motorsport nu depinde de gen, ci de perseverență, curaj și dedicare, ele fiind exemple pentru viitoarele generații de băieți sau fete care vor să debuteze în automobilism. 

Ultimele două etape de Slalom Paralel din sezonul 2021 vor avea loc pe 2 și 30 octombrie, pe circuitul de slalom paralel din Sibiu.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment