Primul pilot român cu bilet FIA pentru Ferrari este o fată de 13 ani: Zoe Florescu Potolea

Zoe Florescu Potolea, pilot de karting la 13 ani, este una din cele patru finaliste ale programului FIA WIM Girls on Track – Rising Stars. În noiembrie ar putea câștiga un sezon internațional de karting susținut de Ferrari Driver Academy.

Zoe Florescu Potolea este probabil unul dintre cele mai interesante talente feminine emergente în karting. Este născuta în Romania, și la doar 13 ani este pilot de karting profesionist licențiat ACI Automobile Club d’Italia. De la începutul sezonului 2022 este concurentă a echipei italiene de fabrica Birel ART Racing Team. Este una dintre cele 3 fete care concurează în acest an la Campionatul European și la cel Mondial de karting CIK-FIA, cele mai prestigioase și dificile competiții internaționale ale acestei discipline de automobilism.

î

După trei zile intense de evaluări și de pilotat pe pista de karting a celebrului circuit Paul Ricard din sudul Franței, pe 19 august au fost dezvăluite cele patru finaliste Girls On Track – Rising Stars la categoria Junior. Cei patru tineri piloți talentați au fost invitați in Noiembrie la renumita Ferrari Driver Academy din Maranello pentru FIA-Ferrari Driver Academy Karting Scouting: Lisa Billard (Franța), Zoe Florescu Potolea (Italia), Sara Matsui (Japonia) și Mathilda Paatz (Germania) au fost desemnate drept cele patru finaliste. Miza finala a programului FIA WIM Girls on Track – Rising Stars este câștigarea unui sezon internațional de karting susținut de Ferrari Driver Academy.

Lansat în urmă cu trei ani de comisia FIA Women in Motorsport în cooperare cu Ferrari Driver Academy – și o serie de parteneri care includ Iron Dames, Pirelli, OMP, Winfield, Circuit Paul Ricard, 321 Perform – proiectul are ca scop detectarea de potențiale vedete feminine ale viitorului prin analizarea celor mai promițătoare perspective de karting din 146 de federații naționale.

Juriul a fost la fel de impresionant: pilotul echipei Iron Dames Rahel Frey, fostul pilot francez Cathy Muller – care acum conduce Celula de detecție a FIA Women in Motorsport – precum și reprezentanți ai Ferrari Driver Academy, Winfield Racing School și 321 Perform. Printre consultanții implicați în zilele decisive a fost și Maya Weug, câștigătoarea primei ediții a Girls on Track – Rising Stars, care acum pilotează un monopost în Formula 4 din Campionatul Italian.

Pentru Zoe urmeaza în aceasta săptămână în Campionatul Italian o cursă pe Circuitul International Napoli și în septembrie participarea la Campionatul Mondial.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment