Zoe Florescu Potolea, selectată în FIA Girls on Track 2022

Zoe Florescu Potolea, pilot de karting licențiat ACI Automobile Club d’Italia și concurentă a echipei Birel ART începând din 2022, este una dintre cele 14 fete selectate în programul FIA Girls on Track – Rising Stars 2022.

Despre Zoe

După tatonări timide în tabere de karting, Zoe a debutat în karting la finalul sezonului 2018. În 2019 și 2020 a concurat în Romanian Karting Masters și în peste 20 de competiții din Europa (WSK Euro Series, Rok Cup Superfinal, Winter Cup, Trofeo Ayrton Senna, Trofeo Margutti).
Din 2022 este pilot al echipei Birel Art Racing Team și una dintre puținele fete care concurează în Campionatul European și Mondial de karting CIK-FIA, cele mai prestigioase competiții internaționale ale acestei discipline de automobilism.
În parteneriat cu Richard Mille Young Talent Academy, echipa Birel Art joacă un rol activ în sprijinirea și promovarea fetelor în motorsport. Din echipa Birel Art a făcut parte și Maya Weug, câștigătoarea primei ediții a programului FIA Girls on Track – Rising Stars (2020) și prima fată pilot care a fost selectată de Ferrari Driver Academy.

FIA Girls on Track – Rising Stars

Programul FIA Girls on Track – Rising Stars a fost lansat de comisia FIA Women in Motorsport în 2020 și are ca scop identificarea și pregătirea celor mai talentate fete piloți de karting din întreaga lume, cu vârste cuprinse între 12-16 ani. Cu susținerea Ferrari Driver Academy, câștigătoarele programului au șansa de a se dezvolta și de a progresa către cel mai înalt nivel competițional din motorsport.
Prima etapă a preselecției programului FIA Girls on Track 2022 are loc pe 17-21 august la circuitul Paul Ricard din Franța, unde piloții vor fi evaluați atât la volanul karturilor, cât și în cadrul unor workshop-uri conexe.
La finalul acestei săptămâni, vor fi aleși patru piloți juniori (2008-2010) și patru piloți seniori (2006-2008) pentru etapa următoare a procesului de selecție, care va avea loc în Noiembrie.
Miza proiectului FIA Girls on Track este câștigarea unui sezon internațional de karting susținut de Ferrari Driver Academy, în cazul piloților juniori, și un loc în Ferrari Driver Academy pentru câștigătoarea de la seniori. 
 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment