Un nou record de prezențe feminine la startul Transilvania Rally 2019

Conceptul Women in Motorsport ia amploare și pe plan național, unde din ce în ce mai multe femei își asumă roluri de sportivi, arbitri sau organizatori într-un sport perceput până recent ca fiind al “bărbaților”. 

Dacă începutul sezonului 2019 a aliniat la start 13 femei în postura de concurente la Raliul Argeșului, ediția din acest an a Transilvania Rally, cel mai iubit raliu din Campionatul Național și etapă a TER – Tour European Rally, aduce la start nu mai puțin de 17 prezențe feminine, 2 piloți și 15 copiloți. 

În ordinea în care apar pe lista de înscrieri, prima femeie din concurs este Ioana Costea, copilot în mașina de securitate 000. Natalie Solbach-Schmidt participă în TER tot în rolul de copilot, alături de Stefan Gottig pe o Skoda Fabia R5, fiind singura femeie care va concura într-o mașină de configurație R5 la acest raliu. Salutăm revenirea în concurs a copilotului Eva Mihaela Dobranici (ex Beldie), singura româncă care a participat în Campionatul Mondial de Raliuri. Ea va participa tot în TER, alături de Alex Filip pe un Renault Clio R3.

Dintre prezențele familiare ale Campionatului Național de Raliuri vor fi la start copiloții Carmen Poenaru (tot în dreapta lui Enis Arif, pe o Honda Civic), Alina Bianca Pop (copilot pentru Mihnea Mureșan, într-un Peugeot 208 R2), Delia Năstase (alături de soțul ei, pe Mitsubishi Lancer Evo IX) și Francesca Maior (alături de fratele ei, proaspăt campioni la juniori și la clasa RC5, cu Peugeot 106).

Și cele două cupe monomarcă se bucură de prezența fetelor printre concurenți: echipajul feminin Cristiana Oprea/Diana Hațegan va lua startul cu o Dacia Sandero în Cupa DACIA, în timp ce copilotul Georgiana Gologan îl va seconda pe debutantul David Tarță într-un Suzuki Swift, în Cupa Suzuki. 

Pilotul Mirela Bucovicean, președinta noii Comisii pentru Femei din cadrul FRAS, va concura la categoria vehiculelor istorice, unde va pilota un Ford Escort MK2.

Campionatul Rally 2 atrage și el numeroase prezențe feminine, toate în rolul de copilot. Este vorba despre Denisa Resiga, Anca Cornea, Alexandra Nicoschi, Ana Săliștean, Ioana Lazăr și Silvia Dumitrescu.

Creșterea numărului de femei implicate ca sportivi la Total Transilvania Rally powered by Ford 2019 demonstrează încă o dată că automobilismul nu are limite când vine vorba de pasiune și performanță, iar efortul organizatorilor de a se alinia direcțiilor europene de dezvoltare asigură un plus de interes din partea spectatorilor și a oamenilor de media pentru acest raliu. Mai multe informații despre femeile implicate în automobilismul românesc sunt disponibile pe platforma www.femeiinmotorsport.ro.

Sponsorii Total Transilvania Rally powered by Ford 2019 sunt: Total, Ford, OMV, BT Leasing, DeLonghi.

Partenerii Total Transilvania Rally powered by Ford 2019 sunt: Europa FM, Radio Cluj, Coca-Cola, Bianco Milano, Ursus, Smart HR, CERT Transilvania, OST Cluj, Motivation România, Clujul Pedalează. 

Sursă comunicat: Transilvania Rally

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment