Cristina Gănescu – Mame în Motorsport

Interviu cu Cristina Gănescu, mama pilotului de motociclism viteză Daria Gănescu


1. Mamele au un loc special în orice sport, cu atât mai mult în motorsport unde miza, dar și riscurile sunt mari. Cum vă susțineți copilul – de acasă sau veniți la concurs? De ce?

Si si. Daca sunt curse aproape de casa, merg si o sustin. Din cauza serviciului nu pot pleca mai multe zile cand cursele sunt mai departe.

2. Așteptarea timpilor din concurs poate să fie stresantă – ce simțiți atunci când copilul dvs este în mașina de concurs? Ce ați învățat în acești ani ca mamă și ca om, așteptând finishul concursului?

De obicei urmaresc cu atentie cursa si filmez. Parca trece timpul mai repede si emotiile nu sunt atat de mari. Din cand in cand verific tabela cu timpii si ma intorc sa vad cursa. Emotiile cresc pe masura ce se apropie finishul. Uneori apar situatii tensionate pe traseu si am momente cand efectiv imi dau seama ca mi am tinut respiratia secunde in sir, pana cand vad ca e ea in siguranta . Mai ales cand stiu ca „lupta” cu barbati care au poate si dublul varstei ei , cu motoare mult mai puternice si foarte experimentati.

3. Care credeți că este cea mai mare provocare în motorsport pentru dvs, dar și pentru copilul dvs? Dar cea mai mare satisfacție?

Cea mai mare provocare este asteptarea rezultatelor cand cursa este departe si Daria este cu tatal ei, iar eu acasa. Am telefonul langa mine tot timpul, verific mereu mesajele, iar daca sunt disponibile rezultatele online urmaresc si rasuflu usurata de fiecare data cand vad ca a trecut cu bine inca o tura de traseu. Cea mai mare satisfactie este sa o vad ca a terminat cursa fara incidente, eventual si pe podium.

4. Care este cea mai frumoasă amintire din motorsport, acel moment pe care îl povestiți cu mândrie despre copilul dvs?

Cea mai frumoasa amintire…anul competitional 2017 cand Daria a fost Sportivul anului la Federatia romana de motociclism. A fost un an greu, multa munca dar si rezultate pe masura.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment