Despre curaj, pasiune şi adrenalină cu Alex Lascu şi Mihaela Balint

Prin definiţie, motorsportul înseamnă pasiune, dăruire şi curaj, dar şi o echipa de oameni care să îţi fie aproape. Despre toate acestea şi multe alte secrete din maşina de curse vorbim astăzi cu echipajul nr.126 din Campionatul Naţional de Rally2.

Salutare echipaj şi mulţumim că aţi acceptat invitaţia Autostiri.ro de a ne dezvălui mici secrete pentru un echipaj închegat pe probele speciale. [a

Mihaela, ştim  că in spatele numelui tău stă o poveste şi o istorie a motorsportului românesc.

“Numele Balint pentru mine înseamna totul. Acest lucru mă defineşte, este cea mai mare comoara a mea şi sper că acolo sus cineva este mândru de mine . Despre motorsport nu am apucat sa învăţ prea multe de la tatăl meu deoarece l-am pierdut de la vârsta  de 4 ani dar, in sufletul meu am poveştile spuse de oamenii dragi din viaţa lui . Mama şi ea prezentă în permanenţă în această ramură, îmi povestea mereu prin câte peripeţii au trecut împreună dar şi despre toate dovezile de curaj şi ambiţie.”

Şi tu şi Alex aţi cochetat şi cu Campionatul National de Viteză in Coastă. Ce ne puteţi spune despre asta?

Despre un  sezon complet nu pot vorbi acum nici in Campionatul de Viteză in Coastă dar nici in cel de Rally2. Cu siguranţă mi-ar face plăcere să pot partcipa de ziua mea la prima etapă a Campionatului de Viteză în Coastă, a mărturisit Alex, pilotul echipajului , iar Mihaela, jumătatea feminină a acestui echipaj ne-a mărturisit faptul că prima participare a avut-o în anul 2015. A fost o etapă care mi-a deschis ochii şi  de la care am învăţat foarte multe.

Cateva zile, ore ne despart de marele start in Campionat. Alex, ce gânduri şi ce planuri aveţi în acest sezon?

Dacă in 2016 veneam la Braşov pentru o primă  participare in Campionatul  Naţional de Raliuri 2, dacă in 2017 am fost deschizători, în ediţia de anul acesta a TESS RALLY ne-am impus un target, anume acela de a ne situa pe podium la finalul acestei etape, atât in clasamentul pe clase cât si in clasamentul general.

Ştim ca Mihaela este o prezenţă extrem de puternică in echipajul vostru. Consideri acest lucru un plus adus echipei?

Avem câţiva kilometrii făcuţi împreună în maşina de curse şi consider cu tarie că Mihaela dă un plus de valoare acestul echipaj.

Mihaela, ştim ca Alex ţi-a propus să formaţi o echipă in Campionatul de Rally2.  Cum a fost sa te acomodezi in noua formulă şi cum a fost prima experienţă in postura de navigator?

El a venit cu propunerea de a forma echipajul Alex Lascu-Mihaela Balint, iar din partea  mea a fost cel mai uşor “da” pe care l-a putut putut obţine de la mine. Este un pilot foarte talentat şi extrem de ambitios. A fost uşor să creştem împreună în echipă deoarece in CNDR aveam acelaşi nivel de experienţă. În anul 2015 am debutat ca şi navigator alături de  Heinz Goellner, un foarte bun prieten de-al tatălui meu, la Raliul Braşovului.  Acesta m-a tratat ca parte din familie şi mi-a fost alături cu sfaturi pentru a face faţă acestei provocări.  Sunt foarte sigură că tata e mandru acolo sus pentru că are aşa prieteni buni care m-au ajutat să păşesc in lumea motorsportului.

Alex, Mihaela este o femeie puternică. Cum reuşeşte să facă faţă tuturor provocarilor?

Este cea mai cerebrală dintre noi iar eu sunt cel care vede posibilitatea de a face spectacol, de a scoate fum şi de a uza cauciucuri. Ea este vocea raţiunii, cea care pune ordine in dezordinea mea, iar pentru anul acesta ne-am propus să mergem mai tare ca până acum.

Ce ne puteţi spune despre acest raliu de casă?

TESS RALLY este un raliu preferat de multe echipaje, este complex, tehnic, având probe spectaculoase. Acest raliu a fost mereu o enigmă pentru toată lumea deoarece putem spune că, condiţiile meteo fac elementul surpriză. Cu siguranţă TESS RALLY va surprinde publicul cu aportul enorm de nouăzeci de echipaje, maşini puternice dar si multă adrenalină.

Mihaela, ce legatură trebuie să fie între membrii echipajului şi cât de mult contează experienţa in momentele critice?

Din punctual meu de vedere, un echipaj trebuie să fie foarte bine sudat. Încrederea şi buna comunicare trebuie sa fie prezente în permanenţă pentru a putea face faţă chiar si in momentele critice. În permanenţă învăţăm şi suntem pregatiţi  să îmbrăţişăm eşecul pentru a putea atinge succesul.

Alex, vă este dor de clasicul “ De-a Lascu”?

Este mult spus “clasicul”. Sunt foarte mulţi oameni în sportul acesta care merită să fie consideraţi clasici. Noi facem ce putem dar mai ales ce ne place. Da, ne este dor şi in sensul acesta doresc să invit spectatorii să participe la superspeciala din oraş ce va avea loc sâmbătă seara in centrul orasului începând cu ora 19.

În maşina de curse au loc senzaţii extreme. Ne poţi descrie câteva momente?

În dreapta senzaţiile sunt extreme, mai ales cu un pilot talentat ca Alex, căruia nu îi este frica să gliseze pentru a obţine un veritabil spectacol dar şi câteva secunde in minus.

Alex, ne poţi da câteva detalii tehnice despre maşina de concurs?

Despre JOE pot spune că este aceeaşi maşină din sezonul trecut doar că mult mai îmbunătăţită. Dacă anul trecut eram uimiţi de performanţa unei maşini de stradă, anul acesta sperăm să ne uimească cu rapiditatea, în hainele noi ale unei maşini de curse.

Ştim ca motorsportul înseamnă familie, prieteni. Cine sunt cei care au stat in spatele acestui proiect?

În spatele acestui proiect sunt foarte multi oameni dragi cărora dorim să le mulţumim pentru încrederea acordată. Sergiu Artan (MTA), care are grija ca JOE sa fie in forma maxima pentru fiecare etapa, dar si celor de la SJCam Romania, DragonStar Curier dar si SuperJant, fara de care nu am fi putut ajunge atat de departe.

Multumim echipajului Alex Lascu-Mihaela Balint si le dorim mult succes in acest sezon dar si distractie placuta pe probele speciale in compania spectatorilor dornici de adrenalina

Credit foto: RallyZoom.ro, Rally Cow, Ana Maria Florea (imagini din arhiva echipajului) Dan Strauti

Un articol de Ana Maria FLOREA preluat de pe Autostiri.ro

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment