Interviu Iulia Berea, pilot de karting

1. Bună Iulia. Mă uit la pozele tale și văd foarte multă energie și dorință de a te lupta pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului. Cum ai început să faci karting și cum te-ai simțim atunci, la primele etape?

Fratele meu a inceput sa faca karting atunci cand eu aveam 6 ani. Initial nu m-am gandit sa incerc si eu, dar imediat ce m-am urcat in kart, mi-am dat seama ca imi place foarte mult. La primele etape m-am simtit foarte mandra pentru ca participam intr-un campionat national si mi-am propus sa ajung pe prima treapta a podiumului la clasa Kid, lucru pe care l-am si reusit.

2. Ce îți place cel mai mult la karting?

La karting imi place cel mai mult viteza, adrenalina si faptul ca pot sa imi imbunatatesc in permanenta stilul de pilotaj.

3. Care crezi că e cea mai mare dificultate în a fi pilot de karting?

Cea mai mare dificultate cred ca este corectarea traselor, pentru ca totul sa fie perfect.

4. La ce te gândești înaintea unei etape din campionat? Cum te pregătești?

Inainte de o etapa ma gandesc care sunt cele mai bune trase pe viraje, nu-mi consum energia pentru altceva si ma concentrez.

5. Cum te simți printre atâția băieți – povestește-mi despre prietenii și prietenele tale de la karting. Ce părere au profesorii de la școală despre asta?

Am multi prieteni la karting. Nu ma deranjeaza faptul ca sunt inconjurata de baieti. Ei sunt foarte atenti cu mine, ma incurajeaza si ma felicita cu fiecare ocazie. Profesorii de la scoala considera ca sunt un exemplu de curaj, pentru ca li se pare greu ca o fata sa participe intr-un campionat de karting. Doamna invatatoare ma sustine si ma incurajeaza.

6. Ai vrea să vezi mai multe fete la karting? De ce?

As vrea sa vad mai multe fete de karting, pentru a demonsta ca motorsportul nu este un sport dominat de baieti.

7. Unde te mai vedem anul acesta – care e calendarul tău competițional și cine te susține?

Anul acesta voi fi prezenta la urmatoarele trei etape din CNK: 13-14 iunie la Prejmer Circiut, 14-15 septembrie la Bacau si 05-06 octombrie la AMC Kart Tunari. Ma sustin parintii si fratele meu, care sunt prezenti la fiecare etapa, dar si Ionut Grigore, care are grija ca partea tehnica sa functioneze impecabil.

8. Unde te vezi peste 10 ani – la volanul unei mașini de Formula 1 sau într-o mașină de raliu? Ce preferi?

Peste 10 ani ma vad la volanul unei masini de raliu sau viteza in coasta.

9. Spune-mi o dorință secretă de-a ta legată de motorsport – visezi să fii copilotul vreunui pilot faimos sau să vezi vreo cursă de la fața locului?

Imi doresc sa vad o cursa de Campionat Mondial.

10. Îți mulțumesc, ești o inspirație pentru toată lumea implicată în motorsport! Ce ai vrea să le mai transmiți cititorilor?

Vreau sa incurajez fetele sa participe in numar cat mai mare la competitii legate de motorsport.

Interviu de Cristiana Oprea

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment