Manuela Trișnevschi – Mame în Motorsport

Interviu cu Manuela Trișnevschi, copilot raliuri


1. Motorsportul, ca multe alte sporturi, ne conturează un set de valori și ne învață lecții de viață. Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care le-ai învățat din motorsport și ai vrea să le transmiți și copilului tău?

Categoric motorsportul te modeleaza ca si personalitate si iti “antreneaza” in primul rand disciplina, in al doilea rand concentrarea si in al treilea rand lucrul in echipa. Imi doresc foarte mult ca fiica mea sa acorde atentie acestor valori si sa isi formeze personalitatea in asa fel incat sa fie o persoana de incredere, bun coechipier (nu numai in sport) si sa isi pastreze concentrarea in tot ceea ce face din placere. 

2. Cum te simți în concurs acum că ești mamă? S-a schimbat ceva?

Eu am debutat “oficial” ca si navigator dupa ce am devenit mama, si cred ca a fost un moment bun pentru ca in acest fel pastrez mereu o “rezerva” si nu ma expun la riscuri inutile. Asta am invatat si de la Razvan, el este un pilot foarte precaut si nu risca mai ales cand suntem impreuna, de aici si marea incredere in el.

3. Ce loc ți-ai dori să ocupe motorsportul în viața copilului tău?

Nu m-am gandit neaparat ca motorsportul sa ocupe un loc in viata Nataliei, dar o incurajez sa faca sport. Pana in acest moment nu si-a manifestat interesul in mod special pentru motorsport, dar ii place viteza si cu siguranta este familiarizata cu sunetele motoarelor, mirosul de benzina si derapajele controlate ☺. A experimentat karting ul dar momentan nu a cerut sa-l practice mai des, acum cocheteaza cu inotul mai mult.

4. Ce sfat le-ai da părinților care vor să își încurajeze copiii să meargă la karting, însă au rețineri și emoții?

Este o disciplina frumoasa, care ajuta in dezvoltarea si educarea copiilor. Nu cred ca este mai “periculos” fata de alte sporturi si atata timp cat este practicat intr-un mediu adecvant cu echipament necesar, totul este in regula.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment