Mihaela Beldie Dobranici – Mame în Motorsport

Interviu cu Mihaela Beldie Dobranici, copilot raliuri


1. Motorsportul, ca multe alte sporturi, ne conturează un set de valori și ne învață lecții de viață. Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care le-ai învățat din motorsport și ai vrea să le transmiți și copilului tău?

Am inceput sa practic motorsport la 19 ani. Este o varsta la care este destul de greu sa cantaresti corect deciziile, sa faci cele mai bune alegeri, sa renunti la timpul liber pentru a te antrena, sa stai departe de cercuri vicioase care iti pot incurca planurile de viitor. Acest sport m-a sfefuit si m-a pregatit de fapt pentru ceea ce urma sa devin. Am facut o alegere foarte inspirata in a practica motorsport, alegere care m-a ajutat sa devin un om si mai curajos decat eram, sa devin un perfectionist care nu intarzie niciodata . Am invatat sa ma bucur de victorie, sa vad partea buna din orice infrangere traita.

2. Cum te simți în concurs acum că ești mamă? S-a schimbat ceva?

Daaa ? timpul petrecut la curse a scazut considerabil. In ultimii 2 ani am dedicat tot timpul meu cresterii Ilincai si ma bucur din toata inima ca am avut acesasta posibilitate. In rest nici o alta schimbare, de cate ori ma urc in masina de curse ma bucur din plin de acele momente. Ilinca este mare acum, reintram in program, saptamana viitoare suntem la circuit ?.

3. Ce loc ți-ai dori să ocupe motorsportul în viața copilului tău?

Da, recunosc, mi-ar placea foarte mult ca Ilinca sa vrea sa faca motorsport. Este o pasiune pe care eu am mostenit-o de la tatal meu si mi-ar placea sa o transmit mai departe. Sansele sunt foarte mari sa se intample asta tinand cont ca si sotul meu este un om care realmente iubeste masinile, motorsportul.

Daca doreste sa faca pian, vioara, gimnastica sau orice altceva va avea sustinerea mea neconditionata.

4. Ce sfat le-ai da părinților care vor să își încurajeze copiii să meargă la karting, însă au rețineri și emoții?

Copiii au nevoie de sustinerea parintilor in tot ceea ce urmeaza sa faca. Cu siguranta sunt momente in care vom intalni sentimente de teama sau retinere pentru ca acest sport vine la pachet cu aceste trairi dar cred ca trebuie sa invatam sa le gestionam, sa le fim aproape copiilor si sa-i sustinem in a-si implini visurile.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment