Mihaela Mureșan – Mame în Motorsport

Interviu cu Mihaela Mureșan, mama pilotului Mihnea Mureșan


1. Mamele au un loc special în orice sport, cu atât mai mult în motorsport unde miza, dar și riscurile sunt mari. Cum vă susțineți copilul – de acasă sau veniți la concurs? De ce?

Incercam pe cat de mult posibil sa fim prezenti la concursuri, desi nu e usor sa stai pe margine si sa astepti ore in sir vesti, ca probele, una cate una, sa se incheie cu bine. La inceput tensiunea din timpul concursului mi se parea imposibil de suportat, si as fi preferat ca Mihnea sa se fi apucat de sah, dar cu timpul am descoperit  frumusetea acestui sport. Este despre emotie, despre intensitatea implicarii, despre a impartasi cu familia si prietenii momente unice si despre a creea amintiri.

2. Așteptarea timpilor din concurs poate să fie stresantă – ce simțiți atunci când copilul dvs este în mașina de concurs? Ce ați învățat în acești ani ca mamă și ca om, așteptând finishul concursului?

Am invatat despre bucuria succesului, dar și despre dezamăgirea eșecului. Despre zâmbetul sportivului care câștigă, dar și despre tristetea celui învins. Ce este in sufletul unei mame de pilot, numai ea stie, dar am acceptat dorinta si pasiunea fiului meu si am invatat sa am incredere in deciziile lui: fie că se gândește că poate sau se gândește că nu poate, el are dreptate! Acum cand trofeele s-au adunat si toate dorintele lui s-au implinit, pot sa afirm ca totul e mai usor in viata daca ai o atitudine buna si intr-adevar nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat.

3. Care credeți că este cea mai mare provocare în motorsport pentru dvs, dar și pentru copilul dvs? Dar cea mai mare satisfacție?

Faptul ca o linie de finish este doar începutul unei noi competiții, cu alte nesfarsite emotii. Satisfactia mea e fericirea fiului meu si cel mai mare zambet din galaxie, la final de cursa! 

4. Care este cea mai frumoasă amintire din motorsport, acel moment pe care îl povestiți cu mândrie despre copilul dvs?

Emotiile au venit impreuna cu multe amintiri frumoase, Mihnea ne-a surprins constant cu ritmul exponential in care a crescut si s-a dezvoltat ca si pilot. Castiga tot ce-si propunea, in contextul in care pleca de la facultate pentru competitie,si se urca la volanul masinii de curse, fara vreo pregatire sau antrenament.

Imi amintesc cu emotie de primul titlu de campion la Cupa Dacia, urmat de al doilea , in anul urmator, apoi titlul de campion la 2 roti motrice, in conditiile in care la inceput de sezon speranta mea  secreta era sa castige macar una dintre cursele din campionat, pentru bucuria lui.

Nu pot sa ma opresc la o singura amintire frumoasa, as spune ca frumos este tot ce am castigat in anii de cand Mihnea face motorsport. „Am câştigat puţini amici, Am câştigat un loc în lume, Am câştigat chemat pe nume, Am câştigat curaj şi frici”.

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment