Otilia Maior – Mame în Motorsport

Interviu cu Otilia Maior, mama pilotului Norbert Maior și a copilotului Francesca Maior


1. Mamele au un loc special în orice sport, cu atât mai mult în motorsport unde miza, dar și riscurile sunt mari. Cum vă susțineți copiii – de acasă sau veniți la concurs? De ce?

Cu siguranta motorsportul este riscant, dar nu cu mult mai riscant decat alte sporturi. Partea buna este ca atat echipamentele, cat si masinile sunt pregatite astfel incat sa ii protejeze la cel mai inalt nivel. 

De cele mai multe ori sunt pe marginea probelor speciale si astept cu nerabdare sa ii vad trecand de mine. Pana acum cativa ani eram alaturi de ei pe probe si il sustineam pe tatal lor, care concura in postura de pilot. Nici atunci nu era prea usor, dar incepusem sa ma obisnuiesc. Acum, cand stiu ca atat Norbert, cat si Francesca sunt in aceeasi masina de concurs, a aparut un sentiment unic, pe care imi este greu sa il descriu, dar ma bucur maxim sa ii vad facand ce isi doresc si sper sa isi indeplineasca obiectivele.

2. Așteptarea timpilor din concurs poate să fie stresantă – ce simțiți atunci când copiii dvs sunt în mașina de concurs? Ce ați învățat în acești ani ca mamă și ca om, așteptând finishul concursului?

Asteptarea timpilor pot spune ca este cea mai stresanta parte, chiar daca ai vazut ca au trecut de tine, astepti cu nerabdare sa vezi ca au ajuns la final. Calculez fiecare secunda, iar daca trec prea multe si nu le vad rezultatul, incepe sa imi creasca pulsul, incerc sa nu ma gandesc la ce se poate intampla, dar cred ca orice mama are acest sentiment de teama. “Regula” pe care o avem este in momentul in care se opresc, din orice motiv, sa imi dea un semn, un mesaj, orice, sa stiu ca sunt bine. 

3. Care credeți că este cea mai mare provocare în motorsport pentru dvs, dar și pentru copiii dvs? Dar cea mai mare satisfacție?

Cea mai mare provocare pentru mine este sa imi controlez emotiile si  sa incerc sa nu le transmit catre ei. In schimb pentru ei, cea mai mare provocare cred ca este sa isi indeplineasca obiectivele principale. Ma bucur sa ii vad muncind din greu, ceea ce ma face sa fiu sigura ca o sa depaseasca orice obstacol si o sa ajunga acolo unde isi doresc. 

4. Care este cea mai frumoasă amintire din motorsport, acel moment pe care îl povestiți cu mândrie despre copiii dvs?

Cea mai frumoasa? Grea intrebare. Orice moment trait alaturi de ei este frumos. Indiferent de rezultat, pentru mine amandoi sunt o mandrie si imi doresc sa ii sustin in orice fac.

1 Comment

Leave a comment