Retrospectiva 2022 cu Alessia Pătru

Povestește-ne în ce competiții ai concurat în 2022 și unde vei participa în sezonul 2023?

In anul competițional 2022 am concurat în cadrul Campionatului Național de Slalom Paralel, dar și în cel de Rallycross, doua discipline de neratat. Pentru anul 2023 intenționez sa măresc plaja competițională atât pentru a acumula kilometrii dar și experiență.

Care este cea mai mare reușită din 2022?

Cea mai mare reușită a anul competițional 2022 a fost clasarea pe podium în ambele campionate, ceea ce a făcut sa mă număr printre sportivii premiați la Gala Campionilor FRAS.

Care a fost cea mai grea provocare în 2022?

Pentru mine cea mai grea provocare în 2022 a fost obținerea unei performante într-un sport privit exclusiv ca un sport al băieților.

Ce iubești cel mai mult la motorsport?

Adrenalina, emotiile si surprizele de care ai parte intr o mașină de raliu sunt doar câteva aspecte pe care le iubesc cel mai mult în acest sport. Dar și oamenii și prietenii pe care ți faci de-a lungul timpului la curse.

Cu experiența de până acum, ce sfat ai fi vrut să primești atunci când ai debutat? Ce ți-ai spune ție, cea de la începutul acestui drum în motorsport?

“O cursa putem sa ieșim pe locul 1, o alta pe ultimul sau chiar sa abandonam. Toti avem zile bune și zile rele, dar asta nu trebuie sa ne demoralizeze. Trebuie sa rămânem focusati!” 

Cum te antrenezi/pregătești pentru un nou sezon competițional?

Antrenamentele săptămânale sunt nelipsite iar de asemenea încerc sa fac cât mai mult sport pentru menținerea condiției fizice necesară la curse.

Cum te relaxezi, când nu ești la curse sau nu te pregătești pentru curse? Ce hobby-uri ai?

Mie una imi place foarte mult sa citesc sau sa ies la alergat. Pe lansa curse, sunt singurele hobby-uri care mă relaxează.

Ce sportiv te inspiră și de ce?

Cu siguranță sportiva care mă inspira cel mai mult este Nadia Comăneci deoarece a reușit sa obțină niște rezultate deosebite la o varsta frageda, ceea ce îmi demonstrează ca orice este posibil.

Care este cel mai mare vis în motorsport?

Cel mai mare vis al meu sigur va rămâne participarea la WRC. Un vis mare dar care poate fi atins prin munca si perseverenta.

Cine te-a susținut în 2022?

Fara ajutorul celor de la TERRAQUA ZERO, cu siguranță nu aș fi ajuns unde sunt acum. De asemenea, alaturi de mine au fost atât antrenorul, copilotul cât si echipa tehnica cărora le mulțumesc enorm.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment