Retrospectiva 2022 cu Antonia Tănasie

Povestește-ne în ce competiții ai concurat în 2022 și unde vei participa în sezonul 2023?

În 2022 am participat sezon integral în Campionatul Național de Viteză în Coastă 1.

În 2023 îmi doresc sezon complet în Campionatul Național de Viteză în Coastă Masters și Campionatul Național de Viteză în Coastă. Nu mă pot rezuma la un singur campionat pentru simplul motiv că traseele sunt extraodinare și nu pot renunța la parte din ele.

Care este cea mai mare reușită din 2022?

În 2022 am reușit să bifez 5 prezențe pe podium în Campionatul Național de Viteză în Coastă și Campionatul Național de Viteză în Coastă  2 și un loc 3 anual la clasa 3B în Campionatul Național de Viteză în Coastă, cu toate că scopul anului 2022 era doar de adaptare cu materialul de concurs pe toate traseele.

Care a fost cea mai grea provocare în 2022?

Să mă împac cu gândul că din păcate, lucrurile nu sunt cum ar trebui. Sunt o persoană care efectiv nu poate exista fără fairplay. Îmi este foarte greu să trec peste nedreptăți. Nu numai față de mine, față de oricine. Din păcate, restricționarea accesului fără criterii obiective într-o anumită disciplină a fost de departe cea mai mare dezamăgire, nedreptate peste care nu pot trece nici în acest moment.

Ce iubești cel mai mult la motorsport?

Din punctul meu de  vedere asta este o întrebare foarte grea. 😊 Este un sport în care nu depinzi doar de puterile tale (fizice și financiare), depinzi și de materialul de concurs. Fac referire la el pentru că pentru a reuși, nu ești doar tu. Ești tu și mașina, care de fapt trebuie să fiți un tot unitar. Sunetul motoarelor, bucuria pe care o văd pe coborâre în rândul publicului rămâne pentru mine satisfacția cea mai mare, asta mă motivează și asta iubesc cel mai mult. Aș scrie un roman cu tot ceea ce iubesc în motorsport.

Cu experiența de până acum, ce sfat ai fi vrut să primești atunci când ai debutat? Ce ți-ai spune ție, cea de la începutul acestui drum în motorsport?

Știu că mi-aș fi răcit gura degeaba cu mine cea de la început, dar partea mea rațională mi-ar fi spus să nu mă apuc! Însă, dacă ar fi să-mi ascult instinctul și acum aș zice: GAZ MAXIM, nu e o lume a bărbaților, o singură viață ai și nu o vrei risipită în rutina zilnică.

Cum te antrenezi/pregătești pentru un nou sezon competițional?

Pentru că nici bugetul nici timpul nu îmi permit să mă pregătesc aș putea măcar  din acest motiv să zic că sunt o „lady driver”. Pot spune că mi-aș dori să mă pregătesc atât fizic cât și psihic și printr-un număr mare de antrenamente de la finalul anului competițional precedent până la finalul celui viitor, nu știu dacă voi reuși vreodată, dar sper. Speranța moare ultima.

Cum te relaxezi, când nu ești la curse sau nu te pregătești pentru curse? Ce hobby-uri ai?

Hobby-ul meu este motorsportul, nu cred că timpul sau financiar vorbind îmi mai permit vreunul. De relaxat, încerc să mă relaxez, atunci când prind un weekend liber, la bazin și saună și în primul rând să reușesc să nu mă gândesc la motorsport :)). 

Ce sportiv te inspiră și de ce?

Nu am un sportiv care să mă inspire, nu suntem perfecți ca oameni. Găsesc determinarea, nebunia, talentul, modestia la diferiți sportivi. Momentan nu le-am descoperit pe toate la unul singur. Cred totuși că toți avem o parte a noastră care poate inspira.

Care este cel mai mare vis în motorsport?

Visul meu cel mai mare ar fi ca faptele și rezultatele mele ”să vorbească” așa de frumos despre mine încât nimeni sa nu mai conteste vreodată prezența mea la volan.

Cine te-a susținut în 2022?

În primul rând familia. Cu ocazia asta vreau să le mulțumesc pentru toată răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă. Mulțumesc susținătorilor care mi-au umplut inima de bucurie la fiecare etapă, cu ajutorul lor întotdeauna vrei să fii mai puternic și cu rezultate și mai bune. Nu în ultimul rând mulțumesc pentru susținere în 2022 www.efect-canvas.ro, Efect Advertising, Cyclon Motorsport.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment