Retrospectiva cu Patricia Sîrbu-Mărculeț

Povestește-ne în ce competiții ai concurat în 2022 și unde vei participa în sezonul 2023?

În sezonul competițional trecut am luat startul în Campionatul Național de Time Attack-ROTAC și One Event în Campionatul Național Women Rally, la invitația echipei GP24, alături de care am o colaborare longevivă, și a Laurei Savu, organizatoarea acestei competiții.

Anul 2023 reprezintă o continuare a cursele de circuit, deoarece voi participa din nou la ROTAC. 

Totodată, intervine și un element de noutate, dat fiind faptul că vreau să particip la o etapă în cadrul Suzuki Swift Cup Europe, mașina concurând în anii anteriori în acest campionat, în 2016 fiind campioană.

Care este cea mai mare reușită din 2022?

La începutul campionatului am stabilit că va fi unul de acomodare și de învățare cu noua disciplină și noul material de concurs, însă, prin muncă și determinare, am reușit la finalul sezonului să urc pe poziția a treia în cadrul Juniors Cup și să obțin locul 4 la clasa Pocket Rocket Super 6.

Care a fost cea mai grea provocare în 2022?

Cu siguranța cel mai dificil a fost trecerea de la macadam, unde în 2021 am fost campioană în cadrul clasei Femina în Campionatul Național de Slalom Paralel, la asfalt, unde totul era nou și necunoscut, de la formatul cursei până la materialul de concurs.

Ce iubești cel mai mult la motorsport?

Pentru mine este dificil de ales un singur motiv pentru care iubesc acest sport. Din punctul meu de vedere, senzațiile din interioul unei mașini de curse sunt inegalabile cu orice altceva. Este ceva greu de spus în cuvinte, care trebuie trăit pentru a fi înțeles.

De asemenea, motorsportul poate fi definit și ca o mare familie, în care toți membrii sunt legați de această pasiune. Asftel, se nasc prietenii și conexiuni neașteptate, neținând cont de vârstă.

Cu experiența de până acum, ce sfat ai fi vrut să primești atunci când ai debutat? Ce ți-ai spune ție, cea de la începutul acestui drum în motorsport?

Probabil mi-aș spune să am mai multă încredere în mine că până la urmă totul va fi bine, să privesc imaginea de ansamblu și nu doar ceva punctual, dar și să continui cu orice preț participarea în acest sport, datorită tuturor momentelor deosebite, persoanelor întâlnite, cât și a dezvoltării personale prin participarea în cadrul competițiilor auto.

Cum te antrenezi/pregătești pentru un nou sezon competițional?

Întotdeauna spun că perioada dintre sezoane este perioada „din spatele cortinei”, mai puțin vizibilă, dar crucială. Aceste luni sunt ocupate majoritar cu găsirea unui buget pentru următorul campionat, dar și cu pregătirea fizică și mentală, care joacă un rol la fel de important ca și bugetul.

Cum te relaxezi, când nu ești la curse sau nu te pregătești pentru curse? Ce hobby-uri ai?

Evident motorsportul este cea mai mare pasiunea a mea. Dar, când am puțin timp liber îmi place să citesc, să urmăresc show-uri de stand up comedy sau să petrec timp cu familia, în special cu sora mea.

Ce sportiv te inspiră și de ce?

Este dificil să aleg unul singur, fiind inconjurată de atât de mulți sportivi buni pe plan național. Spun că o alegere de acest tip este grea, doarece fiecare este special în felul său, reușind să îmbine cât mai frumos cu putință nebunia și știința care stau la baza acestui sport.

Care este cel mai mare vis în motorsport?

Să ajung la un nivel cât mai înalt de performanță, atât pe plan național cât și internațional. Îmi doresc ca pe viitor activitatea mea profesională să facă parte din această lume.

Cine te-a susținut în 2022?

Pe primul loc se află întotdeauna familia mea, urmată de oamenii apropiați care sunt prezenți cursă de cursă pentru mine și care îmi sunt întotdeauna alături. Printre aceștia se numără Eduard Bîrloiu, prin EDB Racing by Fane Motorsport, și Cătălin Țuțuian, prin Țuțuian Racing.

De asemenea, nu aș putea lua startul la nici o competiție fără aportul partenerilor mei, cărora le mulțumesc pentru susținerea acordată.

Astfel, în 2022 mi-au fost alături:

Fabi Total Grup, Terra Plast Trade, Pilot Pen Romania (Dacris Romania), Firma Bollhoff, Valtec Premium Lubricants (Repsol Lubricants Romania), Algernon, Avi Compact și Consterra Optim.

Pentru aspectul exterior al mașinii trebuie să mulțmesc firmei Design „by Bri” și echipei Algernon, pentru că au adus la viață ideile mele legate de design, dar și echipei ALP Service (Vopsitorie și Tinichigerie), care au pregătit mașina excepțional în acest sens.

Cu toate acestea, nu trebuie uitați partenerii mei media: revista GP24, alături de care am o colaborare foarte frumoasă și de lungă durată, platforma Femei in Motorsport, dar și Metropola TV, pentru interviul acordat la începutul acestui an, ce poate fi revizionat pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3RO-yth4j6w&t=206s

Multă bafta tuturor și să ne revedem cu bine pe grila de start!

Din pasiune pentru Motorsport, Patricia Sîrbu-Mărculeț.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment