Roxana Ciuhulescu – Mame în Motorsport

Interviu cu Roxana Ciuhulescu, pilot multiple discipline, organizator competiții și realizator TV


1. Motorsportul, ca multe alte sporturi, ne conturează un set de valori și ne învață lecții de viață. Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care le-ai învățat din motorsport și ai vrea să le transmiți și copilului tău?

Sunt fosta sportiva de performanta iar cariera inceputa inca din frageda tinerete, m-a educat si m-a conturat ca adult, m-a invatat sa fiu echilibrata si sa gandesc rational in conditii de criza. Motorportul a pus in valoare toate lucrurile pe care deja le invatasem din handbal. In plus, prin motorsport mi-am insusit deprinderi tehnice, si ca, desi viata este o competitie viteza, nu face casa buna cu deplasarea pe drumuri cu circulatie deschisa. Copii mei as vrea sa-si urmeze pasiunea, indiferent care este aceea.

2. Cum te simți în concurs acum că ești mamă? S-a schimbat ceva?

Dupa ce am nascut primul copil, am dezvoltat un soi de fobie, imi era frica sa ma urc la volan ca nu cumva sa patesc ceva iar copilul meu sa sufere. Noroc ca am scapat repede de aceasta fobie :). Acum, de cand sunt de 2 x mama, mi-am restrans programul competitional si activitatile in motorsport, in incercarea de a reduce posibilitatea unor accidente sau a lipsei prelungite de langa copii. 

3. Ce loc ți-ai dori să ocupe motorsportul în viața copilului/copiilor tăi?

Cel pe care si-l doresc ei, nu vreau sa le impun nimic. Asta nu inseamna ca nu mi-as dori sa practice motorsport. E o zicala din popor care spune ca “aschia nu sare departe de trunchi”. 🙂

4. Ce sfat le-ai da părinților care vor să își încurajeze copiii să meargă la karting, însă au rețineri și emoții?

Daca copilului ii face placere si are inclinatie catre acest sport, parintele sa-si sustina copilul neconditionat. Asa s-au nascut marii campioni.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment