Cristina Berea – Mame în Motorsport

Interviu cu Cristina Berea, mama lui Andrei și a Iuliei Berea, amândoi piloți de karting și autoslalom


1. Mamele au un loc special în orice sport, cu atât mai mult în motorsport unde miza, dar și riscurile sunt mari. Cum vă susțineți copiii – de acasă sau veniți la concurs? De ce?

Am sustinut-o pe Iulia de pe marginea pistei la fiecare concurs, pentru ca am considerat ca prezenta mea reprezinta un suport moral important pentru ea. Au fost etape la care am insotit-o doar eu, tatal Iuliei participand impreuna cu fratele ei la concursuri care se desfasurau in alte localitati. 

2. Așteptarea timpilor din concurs poate să fie stresantă – ce simțiți atunci când copiii dvs sunt în mașina de concurs sau în kart? Ce ați învățat în acești ani ca mamă și ca om, așteptând finishul concursului?

Emotile sunt mari atunci cand Iulia este in masina de concurs, insa cu timpul am invatat sa le ascund pentru ca nu mi-am dorit sa ii transmit aceasta stare. In acesti ani am invatat ca este important ca ea se evolueze fara sa simta presiune din partea parintilor. Ii las spatiul necesar sa se concentreze si sa se gandeasca la ceea ce are de facut. De aceea, Iulia se lupta cu propriul timp, incercand in permanenta sa il imbunatateasca. 

3. Care credeți că este cea mai mare provocare în motorsport pentru dvs, dar și pentru copiii dvs? Dar cea mai mare satisfacție?

In acest moment cea mai mare provocare pentru mine, dar si pentru Iulia, este trecerea de la karting la automobilism. Satisfactia este aceea ca Iulia este ambitioasa,  adaptandu-se rapid si fara emotii.  

4. Care este cea mai frumoasă amintire din motorsport, acel moment pe care îl povestiți cu mândrie despre copiii dvs?

Cea mai frumoasa amintire este de la una dintre primele etape ale Iuliei la clasa Kid. A terminat concursul plangand, pentru ca nu si-a dat seama ca a obtinut primul loc, din cauza faptului ca inaintea ei trecuse linia de sosire un kart care era inscris la alta clasa.

1 Comment

  • Gavril Antoaneta
    Felicitări mamei Cristina Berea, de la mama pilotului Alex Berea! Felicitări si pentru site-ul femeiinsport. ro!

Leave a comment